Gardameer... Beleef uw droomvakantie

  De streek

  Het Gardameer, zonovergoten, gelegen tussen de hoge bergen van de Alpen, is een uniek stukje natuur met een bijzonder microklimaat. Hier vindt men voor ieder wat wils. Het ruime aanbod aan activiteiten en uitstappen zal ieders vakantie onvergetelijke maken.

  Villa Panoramica II Fiammingo is gesitueerd in het uiterste noorden van het Gardameer te Nago-Torbole. Dit deel van het meer is omgeven door bergen van meer dan 2000m hoogte.

  Torbole wordt gevormd door de stadjes Torbole en Nago. Het zijn twee karakteristieke stadjes, waarvan eerstgenoemde aan de monding van de rivier de Sarca ligt en het tweede op de noordelijke helling van de Monte Baldo. Het ligt op de uitlopers van de rotsige heuvel Castel-Penede in een mooi landschap met een mild klimaat en een weelderige plantengroei, zoals palmen, oleanders, olijf en laurierbomen. De schrijver Goethe verbleef op zijn reis door Italië in Torbole en was onder de indruk van de majestueuze aanblik van het landschap. Het naburige stadje Riva Del Garda is bekend om zijn mooie pleintjes en winkeltjes. Torbole is het windsurf-resort van Italië en eveneens het meest bezochte oorde in Europa voor mountainbike en wielersportfanaten.

  Het Lago di Garda (Gardameer), poort naar het zuiden, is het grootste meer van de Alpen. Het is ontstaan in een enorm gletsjerbekken. De noordkant van het meer heeft het karakter van een fjord en is slechts 4 kilometer breed tussen de rotswanden in. De omgeving van het Gardameer biedt een afwisselend mediteraan landschap met eenzame bergweggetjes, romantische bergmeertjes en een flora met meer dan 2000 bloemen en planten. Cipressen, olijfbomen, palmen, laurierstruiken, ceders en een weelderige bloemenpracht bepalen het beeld. Ook op het gebied van cultuur en geschiedenis heeft de omgeving van het Gardameer bijzonder veel te bieden, van oude kerken, burchten en kastelen tot overblijfselen uit de bronstijd. Het romantisch landschap, het subtropisch klimaat en de prachtige wandelingen, geven het begrip "wandelgevoel" een geheel nieuwe inhoud.

  Via trappen kan men het meer bereiken: +/- 440 trappen. De minder sportievelingen nemen de wagen en rijden op twee minuten naar beneden tot op parkint panorama (de olijfboomparking) van de gemeente die gratis is. Hier bent u 100m verwijderd van de dorpskern, het meer en het strand. De vakantieverblijven zeer centraal gelegen voor wat betreft de uitstappen. (Geen verloren tijd om langs de overs van het meer weg te geraken).

  Het gardameer, grootste meer van Italiƫ.

  Een aanrader voor elke gezinsvakantie. Zowel voor de zeer actieve - als voor de passieve vakantiegenieters. Uitermate geschikt voor peuters, jongeren, ouderen en de actieve 65-plussers. Het Gardameer weet natuur en cultuur als geen ander te combineren. Het landschap heeft een schilderachtig karakter met een enorme verscheidenheid. In het noorden is het meer omsloten door hoge bergen met loodrechte wanden, die uit het water rijzen tot meer dan 2000 meter hoogte. Hoe verder men naar het zuiden gaat, hoe vlakker het landschap wordt. Overal rond het Gardameer treft men vele bloemen, oleanders, cipressen aan die samen met het diepblauwe water en de gezellige, pittoreske dorpen met de kleurrijke huizen prachtige steevast prachtige foto’s opleveren.